Hoe werkt de fotoshoot?

Doel van de fotoshoot

Bedenk van te voren goed waarvoor je de foto's wilt gebruiken: voor op je LinkedIn of je eigen site zal dit er professioneler uit moeten zien, dan voor op Facebook. Denk ook aan een foto voor op je visitekaartje of CV. Het is goed om rekening te  houden met het doel van de foto's wanneer je kleding uitzoekt en meeneemt.

Misschien wil je bepaalde onderwerpen gebruiken, bijvoorbeeld je mountainbike of je muziekinstrument, in overleg is veel mogelijk. Geef het bij je aanmelding aan, dan kan ik er al over nadenken hoe ik het mooi kan fotograferen.

We bespreken telefonisch waar en wanneer we elkaar treffen. De opdracht leg ik vast met een bevestiging per e-mail. Meestal komen we in de loop van het gesprek erachter wat we gaan doen met de fotoshoot. Mocht je zelf ideeen hebben, geef het aan, dan kijken we of het ook uitvoerbaar is. 

Composities

Om een mooie, diverse fotoreeks te krijgen, richt ik meestal op de volgende composities: portretfoto's van alleen het gezicht, juist met de achtergrond duidelijk aanwezig vanuit laag perspectief en in vol ornaat in de houding die voor jou kenmerkend is.

Natuurlijk licht

Ik fotografeer altijd met natuurlijk licht, ik gebruik geen flitser en ik werk het liefst buiten. Je kan er ook bewust voor kiezen om zonsondergang in het bos te fotograferen of juist heel vroeg in de ochtend met de mist in de weilanden. Ik verwerk ook graag de natuur in mijn fotografie.

Tips voor de fotoshoot

Om meerdere soorten foto's te krijgen en een interessante shoot te maken, is het verstandig om verschillende kleding mee te nemen. Zorg dat je ook andere kleuren en texturen hebt, zodat er afwisseling ontstaat. Het is handig om extra schoenen, haarborstel en make-up mee te nemen.

Onder voorbehoud

Houd er rekening mee dat we op de afgesproken dag afhankelijk zijn van het weer. Buiten fotograferen geeft de mooiste foto's, maar het kan zijn dat door de weersinvloeden de afspraak verzet moet worden.

Cadeau geven

Je kan ook een fotoshoot cadeau doen aan iemand anders, bijvoorbeeld voor een 12,5 jarig huwelijk, een foto van de kleinkinderen, een zwangere buik, een (klein-)kind dat op het voorgezet onderwijs begint, et cetera.

Resultaat

Je krijgt een prachtige serie foto's waar je trots op kan zijn! Helemaal naar jouw wens gemaakt, in een ontspannen sfeer.

Je ontvangt van mij de foto's die voldoen aan jouw en mijn verwachtingen, circa 30 stuks in hoge resolutie. Je kan er dus van alles mee doen, de kwaliteit is heel goed.

De standaard fotoshoot duurt 1,5 uur. Ik reken reiskosten vanaf postcode 8261, buiten een straal van 10 km. Per kilometer wordt er 0,25 euro in rekening gebracht. Doorgaans is 1,5 uur voldoende om in verschillende settings foto's te maken. Houd er rekening mee dat, wanneer je bijvoorbeeld dieren op de foto wilt zetten, dit soms meer tijd in beslag neemt. Een standaard fotoshoot kost 175 euro. Voor de precieze kosten van de fotoshoot, die op maat gemaakt is, kan je contact met mij opnemen.

De foto's ontvang je ongeveer 2 weken na de shoot via Wetransfer, zodat je ze zelf kan afdrukken, inlijsten, gebruiken op social media, et cetera.

Rechten

Ik heb te allen tijde het volledige recht over de foto's en zal ze gebruiken voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld op mijn site, op social media, in mijn portfolio of bij een presentatie.

Vragen

Heb je nog vragen of wil je overleggen wat voor jou de mogelijkheden zijn, neem dan contact op via e-mail of telefoon.Deel deze pagina